Să vină primăvara!

Plec în vacanţă! Sau, cum se spune, plec un pic tai-tai. Mai exact, Thai. 🙂 Trecând peste faptul că sunt 36°C la Bangkok, ceea ce mă face să mă întreb, mai mult sau mai puţin retoric, „What was I thinking?”, vreau ca, atunci când mă voi întoarce, primăvara să-şi fi intrat pe deplin în drepturi şi pe meleagurile noastre.

Cu alte cuvinte, nu mai vreau din astea:

De fapt, dacă stau bine să mă gândesc, se pare nu mai prea vreau deloc din astea, având în vedere că e al doilea an consecutiv în care schiurile nu s-au mişcat din pivniţă. Nu-i nicio dramă, doar o problemă de stabilire a priorităţilor în materie de buget alocat timpului liber în general şi călătoriilor în particular. N-o să stau să-mi poprească ANAF-ul conturile pentru că n-am ştiut când să mă opresc şi mi-am „călătorit” banii de impozite. Been there, done that, aşa că…

Iar, din confruntarea cu călătoriile prin lume şi cu mersul pe munte, schiul a ieşit pierzător. That’s just the way it is!

Prin urmare, vreau să vină primăvara. Primăvara aia minunată în etajul coniferelor, cu pâlcuri de brânduşe făcându-şi loc în luminişurile sărutate de soare, printre petecele de zăpadă. Primăvara asta:

Pozele sunt dintr-o zi de aprilie petrecută în Munţii Lotrului, pe traseul Sadu – Masa Verde (546 m) – Valea Juvartului – Muma (1540 m) – Vârful Prejba (1781 m) – Cabana Prejba (1630 m), marcat cu triunghi albastru. Un traseu de 4-5 ore la dus, stricat din păcate în partea mediană, pe o porţiune considerabilă, de o porcărie de tentativă de drum forestier, fi-mi-ar silă. Vă rog să remarcaţi în schimb cât de artistă am fost la faza cu dâra de avion şi crucea de lemn, da?

În concluzie vă urez o primăvară splendidă şi să ne citim cu bine (peste vreo trei săptămâni, aşa)!

Ioana

5 thoughts on “Să vină primăvara!

 1. TANIA

  Exuberanta pe care o degaja postarea asta , o pun mai degraba pe seama vacantei pe care-o astepti …primavara , inca se lasa asteptata!!Bine faci ca le dai peste nas celor de la ANAF :))))))) sa n-aiba ce sa-ti popreasca!:) Imaginea cu dara avionului ,intersectand crucea , putea concura la “Best photo of the year” !!!Bravo Ioana , vacanta placuta , sa vii cu multe, multe amintiri & fotografii!:*

  Reply
  1. Ioana Post author

   Offf, nu le dau deloc peste nas, aş vrea io :(. Tocmai asta spuneam, impozitele vin pe primul loc, mama lor, aşa am ajuns să renunţ la schi şi la alte aroganţe. Am păţit-o o dată, plătisem vreo 3 sferturi din regularizare, eram în plină criză economică şi am rămas cu o restanţă. Mă gândeam că găsesc înţelegere, sunt un bun platnic, era clar că încerc să plătesc în tranşe, ce naiba! Aiurea, nici măcar somaţie nu mi-au trimis, m-am trezit doar cu conturile poprite. Erau goale, că le dădusem tot ce aveam, dar ar fi rămas blocate până încasam suficient cât să-şi tragă cât considerau că e al lor. Aşa că m-am dus şi m-am împrumutat după care am mai alergat vreo săptămână după hârtii să-mi deblochez conturile.
   Mulţumesc, Tania, să dea Dumnezeu să fie aşa cum îmi doresc! :*

   Reply
 2. Adina

  Uitandu-ma la pozele de la Prejba…Of,n-as fi crezut ca se poate simti durere mai mare,cauzata de febra musculara,ca dupa traseul ala.Doar m-ai vazut si sper ca tii minte comentariul delicios al lui tata Stan. Sa vezi ce simt acum,cam peste tot,mai ale in abdomen,dupa trei zile de tuse cumplita!a. JALE!!! Pe de alta parte, nu pot sa cred ca pleci fara sa ne intalnim!

  Reply
  1. Ioana Post author

   “Aşa vă trebe dacă vă-nhăitaţi cu nebuna!” Asta, nu? 🙂 Offf, cred că era de o mie de ori mai bună febra aia musculară decât boala cu ale ei dureri :(. Fă-te repede repede bine că uite-acuş se deschid terasele şi recuperăm când mă întorc. De abia aştept să o punem de o bere povestită în tihnă :*

   Reply
 3. Pingback: Măgura Cisnădiei – Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai … |

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.