De iarnă …

A venit iarna şi mă cam enervează aspectul ăsta! De fapt, mă disperă! Mi-e frig şi mă doare spatele ca naiba. Nici vorbă de ski, nici vorbă de trasee montane, iar pentru a mă trânti pe o plajă, prin Thailanda sau unde mama dracului o mai fi cald în perioada asta, îmi lipseşte mărunţişul necesar.

Colac peste pupăză, n-am niciun chef să scriu. Dar, cumva, nu ştiu de ce şi mai ales faţă de cine, mă simt obligată să postez nişte imagini cu decoruri hibernale. Aşa că here we go:

Toate imaginile sunt din Munţii Făgăraş, de de traseul Sebeşu de Sus – Dealul Scaunele – Muchia Moaşei – Cabana Suru (1450 m), marcat cu triunghi roşu, timp de mers cca. 4,5 ore din Halta Sebeş-Olt. Dacă mai luăm în calcul şi cele patru ore necesare pentru coborâre, avem traseul perfect pentru a umple frumos una dintre cele mai scurte zile din an.

Iar dacă mai sunt oameni care se întreabă dacă a fost refăcută Cabana Suru (căzută pradă focului în 1996, chiar de Revelion), răspunsul este nu. În schimb, a apărut o nouă cabană pe locul fostului grajd, termoizolată, cu 25 de locuri de cazare (în paturi individuale, nu priciuri clasice) distribuite în două încăperi, una la parter şi cealaltă în podul cabanei. Deşi nu am avut încă ocazia de a petrece o noapte acolo, am auzit numai de bine atât despre noul cabanier, cât şi despre condiţiile oferite.

Cam atât. Mă duc să bag în continuare antiinflamatoare în mine şi să mă ung cu toate prostiile pe bază de Diclofenac, gheara dracului, puterea ursului, doar doar m-o lăsa spatele. Sau poate găsesc loc de cazare într-o saună în următoarele 3 luni!

Apropo de următoarele 3 luni, mi-am propus să scriu doar despre locuri în care am murit de cald. Asta până când va veni vremea să mă simt obligată să postez din astea:

Sau poate nu …

Ioana

7 thoughts on “De iarnă …

 1. TANIA

  Ai fi in stare sa stai 3 luni intr-o sauna?:)) Imagini superbe (si , binevenite intr-un decembrie fara zapada):)M-am tot uitat la drapel,asteptam sa-l fluturi…..Bravo Ioana , super poze !! “doftoriceste-te” ,abia astept postarile urmatoare !:*

  Reply
  1. Admin Post author

   Daaaaa, azi cu greu au reuşit să mă scoată afară de acolo :))). Şi cum ziceau că au scapat, intram la loc ;). Combinată cu înotul, pare cea mai bună cură pentru spatele meu chinuit! Sper ca totuşi să pot pune la un moment dat şi poze cu zăpadă de anul ăsta. Mulţumesc pentru aprecieri!:*

   Reply
 2. Maria

  Puai… Parca simtim si noi de aici aerul rece si curat si auzim trosnitul copacilor si scartaitul zapezii sub picioare. Insanatosire grabnica, a noastra ca bradul!

  P.S. Daca punctele de suspensie (3 la numar) indica un soi de suspans aruncat asupra cititorului, ma gandesc ca la 4 puncte ar trebui sa ma tem! :>

  Reply
 3. Mihai

  Ceau Ioana,
  ia ma bag si eu in seama pe aici. Am vrut sa te felicit pentru “sporul” de care dai dovada si in aceste conditii vitrege de iarna si de sanatate.
  Eu te inteleg perfect cu iarna, imi place si mie iarna sa o vad in poze de pe o plaja sau ceva similar. Apropo, in Dubai la ora asta sunt 27 grade. Poate la anul un low cost de sarbatori?! Eu in loc de sauna ma gandeam sa imi fac o injectie de hibernare, dar medicul mi-a spus ca are asa ceva dar nu garanteaza “trezirea”!
  Legat de spate, nimic nu se compara cu o dimineata in care nu te poti da jos din pat, nu-I asa? Oricum trebuie sa ai pielea tare fina la degete de la atata uns :).
  Zile minunate, insorite si calduroase! Si sporuri!

  Reply
  1. Admin Post author

   Servus, Mihai,
   şi îţi mulţumesc că “te bagi în seamă pe aici”. Păi na, spor la scris am, ce mi-a lipsit mie până acum a fost suportul tehnic, aşa că felicitările se cuvin altcuiva, se ştie el care :). Le zici tu bine şi cu low-cost-ul, e o idee de ţinut minte! Dar parcă m-aş lupta un pic şi cu nămeţii. Iar cu datul jos din pat a fost într-adevăr o mică problemă, între timp am înăţat să mă rostogolesc şi să pornesc spre baie în patru labe în primă fază :))). Ei, trece şi asta, parcă deja începe să fie mai bine şi în curând vom atinge gloria din tinereţe ;). Toate cele bune, un Crăciun minunat şi pupă-le pe fete din partea mea. Asta dacă nu ne vedem..

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.