Bolivia (3) – Valea Lunii

Va fi o postare scurtă scurtă despre un loc frumos, frumos, Valle de la Luna pe numele lui, situat la doar 10 kilometri depărtare de La Paz. Un loc cu aspect selenar, format din mii şi mii de stânci lutoase, stalagmite, dealuri de pământ şi formaţiuni de tip crater, în culori care variază de la cenuşiu la brun-auriu şi roşiatic.

Valea Lunii s-a format în cursul a milioane de ani, ca rezultat al eroziunii şi al variaţiilor climatice. Ploile torenţiale au modelat solul argilos după bunul lor plac şi au creat formaţiuni bizare, cărora localnicii le-au pus nume şi mai bizare. În afara câte unui cactus rătăcit, vegetaţie zero. Iar asta e cam tot ce ştiu să vă spun, având în vedere că, în secunda doi după ce-am intrat şi am văzut pustiul infinit (şi plin de simboluri falice, aş spune :))) ce mi se deschidea în faţă, mi-am pierdut tot interesul pentru teorie şi am tăiat-o de lângă ghid ca să „explorez” zona. Şi bine am făcut.

Chiar am avut la un moment dat minunata senzaţie că toată valea e numai a mea, atât era de pustiu. Era ceva lume pe acolo, dar majoritatea covârşitoare a vizitatorilor staţionau undeva în zona intrării, astfel încât m-am putut „destrăbăla” în voie pe potecuţele înguste, lutoase şi parţial destul de aeriene (trebuie că e jale când plouă).

Asta fu. Chiar nu-i un loc de povestit, în schimb e cu siguranţă unul de văzut. Vă las cu pozele, care din păcate nu-s în stare să redea cu adevărat un peisaj de genul ăstuia. Şi, când spun asta, o zic la modul general, nu cu trimitere la „Idiotenkamera” mea din dotare, care de altfel îşi face treaba mai mult decât onorabil.

Ioana

4 thoughts on “Bolivia (3) – Valea Lunii

 1. TANIA

  Da ,cam selenar peisajul ,si cred ca si periculos daca n-ai vederea buna :)bine ca erau parapeti de “control” ai directiei de mers!! Curioasa si curajoasa ,cum te stiu…..strigai din vreo vagauna:)) BRAVO !

  Reply
  1. Ioana Post author

   Periculos e cred doar atunci când plouă. Nu cred că de aia rămânea lumea în zona intrării, mai degrabă din cauza altitudinii (vreo 3800 m) combinate cu căldura. Or mie chiar mi-a fost bine sus, m-a durut un pic capul când am coborât la Buenos Aires 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.