Ba da, mă! :))

Pe scurt, ca să priceapă tot cititorul ce-i cu postarea asta. La naiba, am ajuns de râsul curcilor cu minunăţia mea de blog. Ciuca miştourilor. Mă târam ieri spre casă, cu limba de-un cot şi vânând fiecare petec de umbră, când, trecând prin dreptul unei terase, m-am auzit strigată. Nu, nu era vreun fan, ci un prieten din vremuri imemoriale, de multă vreme plecat spre ţări mai calde.

Oai, ce bine-mi pare că te văd, stai de bea o bere cu noi, hai că stau. Şi, ce mai faci, tot aşa sportivă ai ramas, am rămas pe dracu, da’ de plimbat te mai plimbi, mă mai plimb, da’ parcă mai răruţ că-i mai drăguţ. Dacă tot veni vorba de plimbări, mă pune naiba să-i zic că mi-am făcut blog, îi dau adresa, intră omul de pe telefon. Mno, în sinea mea mă aşteptam la ceva onomatopee laudative, wow, ai fost la Machu Picchu, oai, cât de fain tre’ să fie să zbori deasupra Cappadociei, tulai, ce te indiviez c-ai ajuns la Iguazu. Din părţi!

Rămâne ăsta blocat pe categoria „Prin Carpaţi”, dă un clic pe Munţii Bucegi, nu tocmai bine reprezentaţi, revine la categoria principală, studiază o vreme subcategoriile, după care începe să râdă. Şi dă-i, şi râzi. Ce-ai, mă? Tu, îmi zice într-un final, ce dracu-s ăia Munţii Perşani, Munţii Almăj, Munţii Suhard? Ia mai bine recunoaşte că n-ai fost în stare să ajungi în viaţa vieţilor tale la Babele şi la Sfinx şi că vii şi ne abureşti cu tot felul de munţişori de care n-a auzit nici naiba, tocmai ca să nu ne prindem! Ei, na!

Degeaba am încercat eu s-o dau cotită, preţ de două beri ăsta a rămas subiectul principal în jurul căruia au gravitat crizele de râs: tentativele mele disperate de a-mi masca ignoranţa şi neputinţa în legătură cu singurele şi adevăratele obiective turistice ale României. Mbon. Ţin binişor la tăvăleală, dar la un moment dat zău că-mi venea să mă ridic şi să strig ca în bancul ăla: Băi, aprindeţi lumina, să ne organizăm! (dacă nu ştiţi care banc, aruncaţi un ochi pe google) :)))  

Până la urmă, i-am promis omului că-i răspund pe blog. Asta şi fac. Deci:

Dragă V.,

Te înşeli amarnic. Ţin să-ţi comunic pe această cale că am fost. Şi la Babele, şi la Sfinx. Ataşat dovada. Ghinion. Te sun mâine pentru berile alea pe care mi le datorezi.

Best regards,

Ioana

P.S. Trebuia să pariezi pe Crucea Eroilor Neamului. Ar fi fost punct ochit, punct lovit. Ghinion, din nou.

Fotografiile sunt din iulie 2013, de pe traseul Buşteni – Jepii Mari – Cantonul Jepi – Piatra Arsă – Cabana Babele – Cabana Vf. Omu (2505 m) – Vf. Bucura Dumbravă (2503 m).

Ioana

6 thoughts on “Ba da, mă! :))

 1. Acel V.

  Bine, ai castigat. Haide sa bem berea aia ca ma dezintegrez de cald. Auzi la ea, tari mai calde. Oricum , n-ai fost macar la cruce pe caraiman si ai tupeu sa mai ridici ochii din pamant? :-))))

  Reply
 2. Tania

  Test de memorie ?:-) uneori este benefic! Asa ai umblat in arhiva, si ai rascolit si amintirile:-) N-as paria cu tine nici pe nasturi,l-as pierde 🙂 🙂 🙂 🙂

  Reply
  1. Ioana Post author

   Eh, n-a fost tocmai test de memorie, nu uit atât de repede pe unde merg, n-au totuşi decât 4 ani pozele şi am mai fost oricum şi anterior în zonă. Toată discuţia despre cât de neumblată sunt în realitate şi pariurile aferente au fost de fapt doar un pretext ca să “ne” mai râdem şi să mai bem şi noi nişte beri, că nu ne-am mai văzut de aproape un deceniu 🙂 🙂
   Nu-s chiar infailibilă cu pariurile, ţin minte că am pierdut unul, când susţineam că Mike Tyson (un boxer) e mai bătrân decât Lennox Lewis (alt boxer), că ştiam de Tysen cu ani buni înainte de a auzi de Lewis. Şi, mno, nu era :D. Dacă vrei, pariem pe suprafeţe, cu siguranţă rămân şi fără nasturii de la ultima cămaşă :))))

   Reply
  1. Ioana Post author

   Cu tine nu joc suprafeţe că mă umileşti! Nu ştiu decât Palestina :))))
   Iar Holyfield nu mi-a plăcut niciodată, cu urechi sau fără :))
   mai bine ne apucăm de poker :)) :*

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.