Am fost în Paradis. Şi m-am întors. De musai ca de voie bună.

Nu, Doamne fereşte, nu m-am zbătut între viaţă şi moarte, n-am văzut luminiţa de la capătul tunelului, nu m-am îndreptat către ea purtată pe aripi de îngeri şi nu m-am conversat cu sfinţii. Nu mi-am părăsit nici viaţa şi nici planeta. E adevărat că, pentru a ajunge în rai, am avut totuşi nevoie de o pereche de aripi, care s-au nimerit a fi ale nemernicilor de la TAP Portugal.

Întâmplător, cursele mele n-au fost dintre cele anulate cu nonşalanţă de compania aeriană, dar pentru halul în care m-am chircit timp de mai bine de patru ore la întoarcere, pe timp de noapte, într-o mizerie de Airbus A320 sau gen, lusitanii merită un sincer şi călduros „Tuie, MAP Portugal!” Şi încă unul, la fel de sincer şi călduros, pentru noaptea pe care am pierdut-o înaintea zborului dus, verificând ca o imbecilă la fiecare cinci minute dacă porcăria lor de avion decolează sau nu din Lisabona. Nu de alta, dar cu două zile mai devreme uitase să mai decoleze. La fel cum uitase şi cu vreo două săptămâni în urmă.  

În fine, să-i lăsăm în plata Domnului pe cei de la TAP Portugal, nici măcar n-o să mă jur că nu mai zbor cu ei câte zile oi avea, mai ales că mă tentează de mor să ajung în Azore şi, cine ştie, te pomeneşti că tot de ei mă împiedic.

Ideea postării e cu totul alta. Nu vreau nimic, doar mă laud. Că am fost în rai. Rai care m-a răbdat timp de o săptămână. Apoi m-a izgonit. Mă rog, se terminaseră sejurul, bugetul şi concediul, life is a bitch câteodată. Dar mi-a promis că mă mai primeşte. Iar eu i-am promis că mai revin.

Vor urma şi poveştile, în cascadă, spre iarnă încolo. Până atunci, să vă arăt raiul, zic. Raiul meu propriu şi personal. Madeira.

Ioana

6 thoughts on “Am fost în Paradis. Şi m-am întors. De musai ca de voie bună.

 1. tania

  Privind imaginea din promontoriu, ai putea spune ca esti in Paradis! Oricum, esti deasupra norilor:) In corabia aia, era vreun pirat? venea sa te rapeasca? Ce pofta de castane mi-ai facut hmmmmm Pupici, Ioana:*

  Reply
  1. Ioana Post author

   Mai grav, nu era corabie de piraţi, ci de descoperitori. Dacă nu mă înşel, e replica unuia dintre vasele lui Columb, Santa Maria.Măcar cu piraţii te mai distrezi :))
   Am băgat castane în mine până am fost pe punctul să plesnesc. Întâlnisem castani pe traseu, am aterizat apoi la o crâşmă aşteptând autobuzul şi am întrebat chelneriţa dacă erau castane comestibile ce văzusem eu. Ei bine, erau 🙂 N-am putut mânca tot, mi-a mai pus şi la pachet :)):*

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.