Tallinn, oraşul despre care nu pot scrie

De când am început să mă joc de-a pseudo-blogging-ul, m-am tot lamentat că nu apuc să scriu despre Tallinn. Şi vremea trecea, şi eu tot nu apucam, şi iar mă lamentam. Mno, acum i-a venit rândul, doar ca să constat că nu-s în stare să pun pe „hârtie” două fraze legate. Pur şi simplu nu-s. Nu-mi joacă memoria feste. Nici măcar canicula asta odioasă, care mă transformă încet, dar sigur, într-un zombi, nu-i de vină.

E altceva. Aş fi vrut să vă povestesc despre prima jumătate de zi petrecută în capitala estonă şi, efectiv, n-am ce povesti. În acea zi Tallinnul n-a fost un oraş, cu atât mai puţin o succesiune de obiective turistice. A fost o stare. Un coup de foudre care mi-a umplut sufletul de bucurie, dar care, în acelaşi timp, a făcut să mă doară Sibiul meu natal. O stare pe care, chiar dacă mi-aş dori lucrul ăsta, n-aş şti cum s-o împărtăşesc.  

În fine, poate o fi de vină totuşi şi canicula, simt cum mi se topesc ultimele molecule de creier. Voi mai face o încercare de a lua Tallinnul la bani mărunţi. Data viitoare, nu acum. Acum mă duc să-mi iau îngheţată.

Pun şi câteva poze din acea zi în care m-am îndrăgostit. Petele alea care apar pe mai toate fotografiile sunt de la apă. Ploua atât de rău, încât orice încercare de a feri obiectivul camerei de stropi era superfluă. Chiar mă întreb dacă un Tallinn strălucind în soare m-ar fi impresionat la fel de tare. Tind să cred că nu.

Ioana

3 thoughts on “Tallinn, oraşul despre care nu pot scrie

 1. Tania

  Ei pot conserva,ingriji cladirile medievale…pot pastra arhitectura veche dar atat de frumoasa. Mergi in Centrul Vechi al Bucurestiului.Dezolant, chiar dramatic daca vreo caramida o ia in jos. Astept “to be continued’ 🙂 🙂

  Reply
  1. Ioana Post author

   Asta în condiţiile în care, în timpul WW2, oraşul a fost distrus practic cu totul (la fel ca Riga). Totul e reconstruit aproape de la zero…
   Vine şi continuarea 🙂 :*

   Reply
 2. Pingback: Tallinn, la cea de-a doua încercare | De pe drum …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.