Octombrie-curcubeu la Fântânele, în Cindrel

Acum aproape patru ani, în chiar a doua postare pe blogul de faţă, povesteam despre o zi magică de toamnă petrecută într-un loc făcut scrum şi căzut în uitare, după ce fusese, timp de decenii bune, o Meccă a sibienilor iubitori de sport, natură şi beutură aventură: Cabana Fântânele.

În anul de graţie 2017, la mijloc de octombrie, am revenit în locurile bătute şi răzbătute în anii primei tinereţi. Pe acelaşi traseu, marcat cu cruce albastră. Mai multe decât spuneam atunci, în decembrie 2013, n-aş şti să spun. Ruinele au rămas ruine, toamna a rămas toamnă, magia a rămas magie.

Dacă ar fi să fac totuşi o comparaţie între cele două toamne ale mele, aş zice următoarele: la capitolul culoare, învingător detaşat e miezul de octombrie al toamnei curente. La capitolul mirosuri dulci-amărui, are câştig de cauză fără dubiu acea zi splendidă de 2013, aflată undeva la graniţa dintre octombrie şi noiembrie.

La capitolul bucurie, am câştigat eu. Şi atunci, şi acum.

Ioana

3 thoughts on “Octombrie-curcubeu la Fântânele, în Cindrel

 1. Tania

  Te invidiez pentru ziua frumoasa pe care ai prins-o, pentru peisajele superbe…Atâtea culori,atâtea nuanțe….magia naturii!

  Reply
  1. Ioana Post author

   L-aş parafraza pe Tudor Gheorghe – “Au înnebunit copacii” 🙂 Adevărul e că m-am încărcat în săptămâna aia de mijloc de octombrie cu temperaturi de vară de sper să-mi ţină de cald cel puţin până în ianuarie. Nu mă invidia, dacă ţin bine minte, cam în aceeaşi perioadă băteai la porţile Ceahlăului.Sunt sigură că şi acolo înnebuniseră copacii 🙂 :*

   Reply
 2. Pingback: Gherdeal, satul părăsit. Sau nu. | De pe drum …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.