Na, zăpadă!

A nins şi la Sibiu în cele din urmă. Nu sunt nămeţii copilăriei mele, dar a nins. Dovezi n-am. Ies zilnic să mărşăluiesc câţiva kilometri prin parc sau pădure, dar fie mi-e lene să iau aparatul, fie e deja noapte când mă extrag din birou.

Parcă e totuşi cam aiurea să mă prezint cu flori atunci când sunt 15 grade afară. Cu minus. Motiv pentru care m-am apucat să caut zăpadă. Nu pe afară, ci prin foldere vechi. Pozele nu-mi aparţin mie, ci lui Marius, şi cred că au fost făcute înainte de ultima glaciaţiune :))

Se făcea că într-o primăvară cu veleităţi de iarnă autentică parcurgeam creasta Baiului. Amănunte să nu-mi cereţi, că ar trebui să le inventez. Nici măcar nu pot băga mâna în foc pentru anul în care se întâmpla drumeţia. Să fi fost 2005? Sau 2006? Pe acolo. Ştiu sigur că era a doua zi de Paşte şi că în locul băilor de soare pentru care mă pregătisem psihic am dat peste nişte grade cu minus. Nu ţin minte să fi întâlnit în cele aproape 10 ore de traseu vreun marcaj. Sau vreo făptură umană. Sau urme pe creastă. Mă uit random la fotografii recente (ale altora, desigur) şi nu-mi vine să cred cât de mult s-au schimbat lucrurile în ultimii zece ani. O fi de bine, o fi de rău? Habar n-am.

Dacă mă uit la fotografiile mele (ale lui Marius adică), îmi amintesc cu durere în suflet de geaca vieţii mele. Un no-name cu membrană Sympatex (de fapt cred că fusese subtilizată dintr-o fabrică care lucra în sistem lohn înainte să-i fie aplicate etichetele), care bate la fundul gol orice altă haină care m-a îmbrăcat până atunci şi de atunci încolo. Am făcut echipă mai bine de un deceniu, nu m-a lăsat inima să mă lepăd de ea până nu i-a cedat şi ultimul dintre fermoare 🙂

În fine, ideea era să nu vă mai arăt flori, ci zăpadă.

Na, zăpadă!

Ioana

2 thoughts on “Na, zăpadă!

 1. TANIA

  Na, zapada – na, zapada:))) dar mi-ai trimis si un ger cumplit :)Ireal de frumosi copacii viscoliti, iarna la munte este frumos tare!Dar si mult curaj….nu m-as fi incumetat decat daca eram cel putin 10 persoane, macar sa oboseasca lupul alergand :)) Imagini de vis!!!

  Reply
  1. Ioana Post author

   Offf, măcar dacă ţi-l trimiteam pe tot! Am păstrat şi pentru mine, abia poţi respira de ger :(. Eh, lupii nu atacă omul decât dacă e căzut sau rănit, nici măcar dacă sunt în haită, ursul cred că încă dormea, mai sigur de atât nu se poate :)) Iar în grupuri mari nu mi-a plăcut niciodată. Prea multe capete, prea multe păreri. Da, e splendid iarna pe munte, dar tot mai greu mă învrednicesc să mă expun gerului. Aştept gradele cu plus şi ghioceii printre petece de zăpadă 🙂 Mulţumesc!

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.