Madeira – Un matin au jardin :)

Într-una dintre dimineţile petrecute în Funchal, m-am trezit cu nişte dureri de spate de-a dreptul odioase. Să fi tot fost ora patru, n-aveam nimic comestibil prin cameră, iar Arcoxia nu îndrăznesc să înghit pe stomacul gol, că am toate şansele să o dau în altele. Drept care, după o analiză sumară, îmi rămâneau două variante: să mă arunc de pe balcon, de la etajul 11, ori să mă apuc să-mi dau kilometrajul peste cap, lucru care, de obicei, ajută cât de cât.

Cum cea de-a doua variantă mi s-a părut oarecum mai ofertantă, m-am îmbrăcat şi am pornit să înfrunt bezna madeireză. Am tot înfruntat-o timp de aproape două ore, mărşăluind pe străzi pustii, apoi, dând peste o braserie deschisă, m-am oprit la cafea. Între timp se liniştise şi durerea de spate, parcă m-aş fi întors la hotel să mai dorm un pic, mai ales că întunericul tot nu dădea semne că s-ar da dus.

În drumul către „casă” am trecut însă pe lângă un parc-grădină care m-a atras precum un magnet. M-am aşezat pe o bancă, eram doar eu, copacii, lacul şi câteva lebede adormite. Acolo m-a prins răsăritul. Abia când s-a luminat de ziuă am realizat bogaţia de flori din jurul meu. Bogăţie pe care n-o întâlnisem nici la grădina botanică din Funchal, nici în grădinile tropicale din Monte.

Eram convinsă că mă aflu în parcul municipal (Jardim Municipal). De fapt, credeam prost. Grădina cu pricina e Parque de Santa Catarina. Care, la primele ore ale dimineţii, arată cam aşa:

Ioana

5 thoughts on “Madeira – Un matin au jardin :)

 1. Tania

  Am citit undeva, că marile descoperiri, au avut loc pe nemâncate😱 Păstrând proporțiile, așa ai descoperit și tu : Santa Catarina😝.Superbe florile, încerc să-mi imaginez ce mirosuri emanau! Cred că ți-a plăcut și că turiștii, încă dormeau ! Pupici,Ioana

  Reply
  1. Ioana Post author

   Da, da, io şi Columb :)) Oare dânsul avea hernie?
   Greu se mai trezea lumea în Madeira, drept e. Pe de o parte, lumină se făcea abia pe la 7 jumate, pe de altă parte micul dejun nu se servea nicăieri înainte de a se lumina de ziuă. Toate circuite turistice începeau standard, la ora nouă, şi plajă nu se prea face pe insula principală, aşa că nici amatorii de ultraviolete nu bântuiau prin zonă.
   Apropo de mirosuri, am tot adulmecat flori, dar nu mi-a rămas una singură întipărită cumva în memorie. Mai degrabă mirosul insulei, miros de sare şi de verde şi de flori şi de mâncare bună, aşa, la modul generic. Pup, Taniuţa :*

   Reply
 2. Anda

  Superb, mi te imaginez alergand din tufa in tufa dupa mirosuri ametitoare…abia astept sa castig la loto sa iti calc pe urme :))
  Pupici Ioana:*

  Reply
  1. Ioana Post author

   Dar, de jucat la loto, joci? Că şi io îmi tot propun să câştig, dar de jucat n-am jucat în viaţa mea :)))
   Era şi un banc cu unul care se tot ruga la Doamne Doamne: Doamne, dă să câştig la loto, Doamne dă să câştig la loto!
   Şi, la un moment dat, se aude o voce bubuitoare venind din cer: Păi joacă, băi idiotule! :)))) :*

   Reply
 3. Pingback: Madeira – Funchal, capăt de linie (1) | De pe drum …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.