Înapoi la şcoală. Oarecum.

Scoala altfelNu m-am întors nici ca să termin şcoala generală, nici ca să mă înscriu la doctorat (asta spre disperarea maică-mii). Nu sunt nici profesoară, n-am fost vreodată, în schimb am o prietenă care este. Dirigintă chiar. Şi care, în urmă cu ceva vreme, mi-a lansat provocarea (sau eu ei, zău dacă mai ştiu): (more…)


Posted in Muntii Cindrel, Prin Carpati by with 4 comments.

Bulgaria: Aladja – Mănăstirea rupestră pe care nici măcar n-am vizitat-o

AladjaŞi despre care, în condiţiile date, n-ar trebui probabil să scriu. Nici nu o voi face în principiu, ar fi culmea imposturii să mă apuc să greblez netul la repezeală şi să vă servesc o tocană de informaţii de connoisseur despre un lăcaş de cult (more…)


Posted in Bulgaria, Prin lume by with 2 comments.

La plimbare prin Sankt Petersburg (1)

fontanka-pantelimonÎn faţa Catedralei Fecioarei din Kazan declar forfait. Adică îmi declin participarea la vizita de grup. Nu vii nici la Ţarskoe Selo? Nu vin. Pornesc agale în lungul Griboedovei, le zâmbesc în trecere cepelor galben-verzi-albastre ale Catedralei Mântuitorului Însângerat. (more…)


Posted in Prin lume, Rusia by with 2 comments.

Balcicul în 20 de imagini

balcicDe Florii am revenit pentru trei zile la Balcic. După aproape unsprezece ani. L-am regăsit aşa cum l-am lăsat: frumos şi liniştit. E adevărat că s-a mai construit între timp pe faleză, se mai construieşte încă, că alte clădiri pe atunci proaspăt văruite încep să poarte semne de paragină. (more…)


Posted in Bulgaria, Prin lume by with 2 comments.

Bran (2) – Scurtă poveste cu rhododendroni

tiganestiAlaltăieri s-a întâmplat să-mi clătesc ochii şi sufletul cu mii de brânduşe, astăzi vă povestesc despre smârdar. Politică editorială de om sucit! :)) Tot la capitolul politică editorială, stau jalnic cu timpul, aşa că mi-am propus ca postarea de faţă să nu depăşească  400 500 600 de cuvinte. (more…)


Posted in Muntii Bucegi, Prin Carpati by with 8 comments.

Bran (1) – Un castel despre care s-a spus totul, inima unei regine şi un traseu surpriză (pentru mine)

branLa Bran am ajuns târziu, foarte târziu. De castel zic. Nu v-o servesc pe aia cu „spre ruşinea mea” că nu mi-e ruşine. N-am ajuns mai devreme pentru că n-am vrut. De mişunat am început să mişun prin ţară în a doua jumătate a anilor nouăzeci, în primii câţiva ani singurele drumuri care mă atrăgeau erau cele (more…)


Posted in Muntii Piatra Craiului, Prin Carpati, Prin tara, Tara Barsei, Transilvania by with 9 comments.

Sankt Petersburg – Catedrala Sf. Isaac şi Alexander Nevski Lavra

Sf. IsaacDespre Catedrala Sfântului Isaac ştiam foarte puţine. Că e cea mai mare biserică din Sankt Petersburg. Empatizasem puternic cu arhitectul, francezul Auguste de Montferrand, care, după ce trudise mai bine de 40 de ani la ridicarea catedralei (1816-1858), (more…)


Posted in Prin lume, Rusia by with 9 comments.

Catedrala Hristos Însângerat şi povestea ultimului mare ţar

sant petersburg - catedraleN-aş zice că la Sankt Petersburg am pornit la vânătoare de catedrale. Despre Catedrala Sf. Petru şi Pavel povestim cu altă ocazie, la Smolnîi nici n-am mai fost, după ore bune de bezmeticit pe străzi m-au lăsat cheful şi picioarele în drum spre ea, la Sf. Isaac am ajuns mai degrabă obligat-forţat, (more…)


Posted in Prin lume, Rusia by with 6 comments.

O croazieră pe Neva. Şi încă una.

croaziera NevaNu ştiu dacă e sau nu e un clişeu, dar atunci când ajungi într-un oraş ridicat pe ape, te dai cu barca. Nu contează dacă pe oraş îl cheamă Veneţia, Stockholm, Amsterdam, Suzhou sau Bangkok. Te dai cu barca şi punct. Valabil şi pentru Sankt Petersburg. Chiar în două rânduri. (more…)


Posted in Prin lume, Rusia by with 9 comments.

Weekend fără ghiocei

Albota-Rau SaduluiAm plimbat ieri, sâmbătă, toată ziua aparatul foto după mine, doar doar oi întâlni, altundeva decât în curţile sibienilor sau în coşurile florăreselor, vreun ghiocel rătăcit. Nu mi s-a arătat. Dar, dacă tot l-am plimbat, trebuia pus şi la treabă, totuşi. El, aparatul. (more…)


Posted in Prin tara, Sibiu si imprejurimi by with 10 comments.