Sălbăticie în Podişul Hârtibaciului: Canionul Mihăileni

Canionul MihaileniUn fel de cursă cu obstacole. 400 de metri garduri. Bine, sunt ceva mai mulţi, poate 500, hai 600. Oricum nu se apropie ca lungime de următoarea cursă cu obstacole omologată în atletism, cea de 3000 de metri, ca s-o iau pe ea ca reper. (more…)


Posted in Prin tara, Sibiu si imprejurimi by with no comments yet.

La revedere, Budapesta!

Budapesta albastraNu mi-au fost suficiente patru zile pline în Budapesta. M-am mişcat în reluare, am petrecut în fiecare zi ore bune răsfăţându-mă pe terase şi lăsându-i pe alţii să se precipite, m-am mai retras la pensiune pentru câte o porţie suplimentară de somn în timpul zilei, (more…)


Posted in Prin lume, Ungaria by with 2 comments.

Budapesta – Din muzeu şi operă, înapoi în peşteră!

Vaci utcaPlimbându-mă în treaba mea prin Budapesta, m-a lovit la un moment dat precum un ciocan în cap o curiozitate morbidă de a afla versiunea maghiară oficială cu privire la istoria Transilvaniei. Cu lux de amănunte dacă se poate. Aşa că m-am luat şi m-am introdus în Muzeul Naţional al Ungariei. (more…)


Posted in Prin lume, Ungaria by with 4 comments.

Na, zăpadă!

baiuluiA nins şi la Sibiu în cele din urmă. Nu sunt nămeţii copilăriei mele, dar a nins. Dovezi n-am. Ies zilnic să mărşăluiesc câţiva kilometri prin parc sau pădure, dar fie mi-e lene să iau aparatul, fie e deja noapte când mă extrag din birou. (more…)


Posted in Muntii Baiului, Prin Carpati by with 2 comments.

Fobii, metrouri şi flori

Gradina Botanica BudapestaDe claustrofobia mea cu iz de antropofobie am mai amintit pe ici pe colo. Să fie sănătoasă, nu m-am prea omorât să mă iau la trântă cu ea, nu mi se pare chiar atât de handicapant că nu pot dormi într-un prici sau într-un refugiu de creastă, în condiţiile în care nu am oricum niciun fel de pornire (more…)


Posted in Prin lume, Ungaria by with 2 comments.

La pas prin Buda medievală

BudaBuda sau Pesta? Pesta sau Buda? Încă mă întreb care mi-a plăcut mai mult. După cinci nopţi petrecute acolo, Pesta devenise un fel de „acasă”. Locul în care pe la unşpe noaptea trăgeam o haină peste bluza de pijama cu iepuraşi, şlapii peste şosetele flauşate şi plecam la bere după colţ (sunt o divă, dadada). (more…)


Posted in Prin lume, Ungaria by with 2 comments.

Din nou pe Muchia Doabrei

Valea DoabreiÎn a doua parte a lunii septembrie, după ce m-am întors de la Budapesta, am zis să încerc un pic marea cu degetul. Adică muntele cu piciorul. Să văd dacă mă ţin şalele. Vestea bună e că mă ţin, n-am rămas înţepenită, nu m-am internat a doua zi, nu nimic. (more…)


Posted in Muntii Lotrului, Prin Carpati by with 4 comments.

Castelul Buda (În loc de “La mulţi ani!”)

Castelul BudaCa (aproape) în fiecare an, perioada sărbătorilor de iarnă e una dedicată (aproape) exclusiv lenei. Inclusiv lenei de a scrie. Bine, anul ăsta sunt oricum prea ocupată cu alte activităţi care îmi perturbă plăcerea de a-mi savura lenea, gen cataplasme cu sare de Bazna, (more…)


Posted in Prin lume, Ungaria by with 10 comments.

Borşa (4) – Save the best for last: Toroioaga Mare

ToroioagaCând ne pregăteam să plecăm spre Borşa şi încercam să încropim un plan de bătaie, mi-am amintit vag că citisem în vremuri imemoriale despre Vârful Toroioaga în Revista Munţii Carpaţi. Cum aveam o zi neacoperită de planurile mele geniale, (more…)


Posted in Muntii Maramuresului, Prin Carpati by with 4 comments.

Dealul Gellert

GellertUna dintre cele mai dragi amintiri din Budapesta. O dimineaţă răcoroasă de sâmbătă. Tocmai s-a oprit ploaia, un pic de negură, aer perlat, străzi aproape pustii. Încă nu m-am îndurat să iau Budapest Card-ul ăla, nu mi-a trecut foamea de a descoperi oraşul la pas. (more…)


Posted in Prin lume, Ungaria by with 2 comments.