Cappadocia – Viaţa după baloane

cappadocia2Se pare că există viaţă şi după baloane :)). Nu, scurta şedere în Cappadocia nu s-a încheiat apoteotic în aer sau măcar imediat după coborârea la sol. Şi nici nu mi-e dat să-mi fac somnul de frumuseţe după o noapte în care oficial m-am trezit undeva în jurul orei 2 iar neoficial abia dacă am reuşit să aţipesc chinuit pentru câteva momente. (more…)


Posted in Prin lume, Turcia by with 2 comments.

Trenule, maşină mică…(3) – Sighişoara cea colorată

sighisoaraDe la Rupea la Sighişoara am făcut cu trenul accelerat – mă rog, InterRegio  sau cum naiba îi spune mai nou – mai puţin de o oră. Iniţial era vorba că voi rămâne singură în Sighişoara, oraş în care păşisem o singură dată, pe când eram copil, urmând să mă întorc seara la Sibiu tot cu trenul, cu „escală” la Mediaş sau Copşa Mică. (more…)


Posted in Prin tara, Transilvania by with 5 comments.

Trenule, maşină mică… (2) – Cetatea Rupea

rupeaNu cred că există foarte mulţi oameni care vin să viziteze Cetatea Rupea fără maşină. Dacă totuşi mai sunt reprezentanţi ai acestei specii, s-ar  putea să aibă aceeaşi surpriză nu tocmai plăcută pe care am avut-o eu: Rupea nu e numai una, „e” de-a dreptul două. (more…)


Posted in Prin tara, Transilvania by with 2 comments.

Trenule, maşină mică… (1) – Racoş. Where the F**k is Racoş?

racosCe-am cu trenul? Am. E adevărat că prin ţară circul destul de des cu C.F.R.-ul, dar de regulă îl mai combin şi cu alte mijloace de transport, autocare, curse locale şi, atunci când arde (în sensul că ultimul mijloc de transport în comun la care putem apela ne lasă la mama dracului raportat la destinaţia noastră), cu taxiuri mai mult sau mai puţin oficiale. (more…)


Posted in Muntii Persani, Prin Carpati, Prin tara, Transilvania by with 4 comments.

Cappadocia – Printre sute de baloane

cappadociaAr trebui să fie o postare fără cuvinte, doar cu fotografii. Nu de alta, dar chiar nu ştiu cum aş putea descrie cu cuvintele mele senzaţiile pe care le-am trăit zburând pentru prima oară cu balonul cu aer cald. S-o dau în platitudini siropoase, „condimentate” cu epitete care mai de care, parcă n-am chef. Oricum nu mă pricep. (more…)


Posted in Prin lume, Turcia by with 6 comments.

Cappadocia, flirtul lui Dumnezeu cu suprarealismul

cappadocia1N-am idee dacă Salvador Dali a ajuns vreodată în Cappadocia. Cu atât mai puţin ştiu dacă, oscilând o viaţă întreagă între ateism şi concepţii mistice, Dali a avut şi momente în care să îmbrăţişeze teoria creaţionistă. Ce ştiu însă sigur e că, dacă Dali ar fi cunoscut Cappadocia şi ar fi crezut în creaţionism, (more…)


Posted in Prin lume, Turcia by with 4 comments.

Izvorul Mureşului, Izvorul Oltului

giurgeuO tură din care n-am înţeles nimic! Da’ nimic :)). Ceea ce nu înseamnă însă că nu mi-a plăcut sau că nu recomand traseele, din contră. Zona e mai mult decât pitorească, parcă nici defrişările nu m-au băgat în depresie în halul în care au făcut-o prin alte locuri din ungurime, (more…)


Posted in Muntii Giurgeu, Prin Carpati by with 2 comments.

Ankara, sub semnul lui Atatürk

ankaraAm văzut foarte puţin din Ankara şi într-o oarecare măsură îmi fac un reproş din asta. E adevărat că am avut o singură seară la dispoziţie, că înnoptarea la Ankara era gândită mai degrabă ca o staţie intermediară între Istanbul şi Cappadocia, că eram destul de obosită după mai bine (more…)


Posted in Prin lume, Turcia by with 4 comments.

Cetatea Cisnădioara

cisnadioaraMă enervează o chestie la mine. Bine, mă enervează multe chestii, dar, cum nu am de gând să fac un top al celor mai enervante 10 defecte personale, v-o spun doar pe asta: am în imediata apropiere o grămadă de locuri speciale, încărcate de istorie, pentru care (more…)


Posted in Prin tara, Sibiu si imprejurimi by with 2 comments.

De capul meu prin Istanbul (continuare)

istanbul3Ies din încântătoarea Kücük Ayasofya şi habar n-am încotro să o apuc. Pe de o parte parcă nu mi-aş petrece ziua gonind din obiectiv în obiectiv, pe de altă parte mă gândesc că totuşi n-ar strica o încercare de a vizita Muzeul de Arheologie. Mi-ar plăcea ce-i drept să văd şi eu sarcofagul lui Alexandru cel Mare, chiar dacă de fapt nu-i tocmai al lui Alexandru cel Mare, (more…)


Posted in Prin lume, Turcia by with 2 comments.