Kremlinul lui Ivan cel Groaznic. Scurt recurs la istorie.

KremlinCu Ivan cel Groaznic (1530-1584) mi-am bătut destul de intens capul, cu mult înainte de de a ajunge să calc prin locuri bătute de primul ţar încoronat al Rusiei cu aproape jumătate de mileniu în urmă. Îi regăseam mereu numele în topul (more…)


Posted in Prin lume, Rusia by with no comments yet.

Borşa (2) – Semi-leneveală la Cascada Cailor şi Lacul Ştiol. Şi un fel de aniversare.

Lacul StiolParam pam pam! Na că am ajuns şi la postarea cu numărul 100. Şi nu mi-a luat nici măcar doi ani întregi :)). Mare lucru nu s-a schimbat, în continuare n-am nicio treabă cu blogging-ul sau cu blogosfera, cont de facebook tot nu mi-am făcut şi nici nu mă mănâncă să-mi fac. (more…)


Posted in Maramures, Muntii Rodnei, Prin Carpati, Prin tara by with 10 comments.

Borşa (1) – Pe acoperişul Orientalilor

Pietrosul RodneiDupă cum m-am lamentat deja în repetate rânduri, vara mi-a fost compromisă de durerile de spate. It is what it is. Momentan sunt relativ bine şi sper să rămân aşa. Om vedea, poate toamna va fi mai prietenoasă cu mine. Măcar aşa am răgazul să readuc în actualitate (more…)


Posted in Muntii Rodnei, Prin Carpati by with 2 comments.

Noapte moscovită

moscova noapteaMănăstirea Novodevici. Pare atât de romantică la ceas de seară, privită din afara zidurilor, oglindindu-se în apele liniştite ale lacului care zice-se că l-ar fi inspirat pe însuşi Ceaikovski să invite lebedele la dans. Şi totuşi, oare câte ţarine, ţarevne, văduve, neveste repudiate sau fiice ale puternicilor boieri moscoviţi (more…)


Posted in Prin lume, Rusia by with 2 comments.

Moscova, cu bune şi cu rele

MaiakovskaiaM-am dat cu ruşii, urmând modelul înaintaşilor. Pe 23 august adică. Acum doi ani. Cred totuşi că la mine doza de entuziasm a fost ceva mai mare. Mai ales că sunt un pic rusofilă. Nu secerofilă şi ciocanofilă, să ne înţelegem, rusofilă. (more…)


Posted in Prin lume, Rusia by with 4 comments.

Muzeul de icoane pe sticlă de la Sibiel

SibielMuzeul Preot Zosim Oancea din Sibiel are cumva darul de a gâdila orgoliul naţional şi a-l face să se înfoaie. Poate că n-ai habar unde să-l cauţi pe hartă,  posibil să n-ai nici cea mai vagă idee cu ce se mănâncă, însă sigur sigur ai auzit sau ai citit pe undeva că cea mai mare (more…)


Posted in Prin tara, Sibiu si imprejurimi by with 2 comments.

Thailanda (11) – Pattaya. Aceeaşi.

Pattaya2Într-o seară am fost la cabaret. Şi nu la orice cabaret, ci la „the best show in Pattaya”. Cel puţin aşa umblă vorba-n târg. Da, la Alcazar Cabaret Show cel world-famous am fost. Nu se zice chiar degeaba că în Thailanda cele mai frumoase femei sunt bărbaţi. (more…)


Posted in Prin lume, Thailanda by with 2 comments.

Thailanda (10) – Pattaya

pattaya1După ce, dintr-un impuls de moment, m-am dus şi m-am înscris pentru circuitul din Thailanda, mai că-mi venea să-mi dau două palme. Şi câţiva pumni bonus. Adică totuşi, ce dracu fac eu la Pattaya cinci zile? La plajă nu stau, (more…)


Posted in Prin lume, Thailanda by with 4 comments.

Excursie la Letea. Mda.

Delta3Mă tot întreb de ce n-oi fi în stare să leg o postare cât de cât de Doamne-ajută despre Delta Dunării. M-oi fi obişnuit să fiu personajul principal în poveştile mele, ăla care face şi drege (şi nu, al doilea nume al meu nu e Narcisa :D), iar acum am fost redusă la statutul de simplu spectator legat de mâini (more…)


Posted in Dobrogea, Prin tara by with 4 comments.

Tură faină, amintiri dragi: Lacul Avrig

Lacul AvrigN-am mai fost cu Marius pe munte de … nici nu mai ştiu de când. Să tot fie vreo şase, poate şapte ani de-atunci. Nu s-a întâmplat nimic spectaculos, nu ne-am înjurat, nu ne-am dat în cap, aşa a fost să fie. Bine, îl mai înjuram eu în gând atunci când mă alerga pe cărări de ziceai că îl muşcă ursoaica de fund, (more…)


Posted in Muntii Fagaras, Prin Carpati by with 6 comments.