Balcicul în 20 de imagini

balcicDe Florii am revenit pentru trei zile la Balcic. După aproape unsprezece ani. L-am regăsit aşa cum l-am lăsat: frumos şi liniştit. E adevărat că s-a mai construit între timp pe faleză, se mai construieşte încă, că alte clădiri pe atunci proaspăt văruite încep să poarte semne de paragină. (more…)


Posted in Bulgaria, Prin lume by with no comments yet.

Bran (2) – Scurtă poveste cu rhododendroni

tiganestiAlaltăieri s-a întâmplat să-mi clătesc ochii şi sufletul cu mii de brânduşe, astăzi vă povestesc despre smârdar. Politică editorială de om sucit! :)) Tot la capitolul politică editorială, stau jalnic cu timpul, aşa că mi-am propus ca postarea de faţă să nu depăşească  400 500 600 de cuvinte. (more…)


Posted in Muntii Bucegi, Prin Carpati by with 8 comments.

Bran (1) – Un castel despre care s-a spus totul, inima unei regine şi un traseu surpriză (pentru mine)

branLa Bran am ajuns târziu, foarte târziu. De castel zic. Nu v-o servesc pe aia cu „spre ruşinea mea” că nu mi-e ruşine. N-am ajuns mai devreme pentru că n-am vrut. De mişunat am început să mişun prin ţară în a doua jumătate a anilor nouăzeci, în primii câţiva ani singurele drumuri care mă atrăgeau erau cele (more…)


Posted in Muntii Piatra Craiului, Prin Carpati, Prin tara, Tara Barsei, Transilvania by with 9 comments.

Sankt Petersburg – Catedrala Sf. Isaac şi Alexander Nevski Lavra

Sf. IsaacDespre Catedrala Sfântului Isaac ştiam foarte puţine. Că e cea mai mare biserică din Sankt Petersburg. Empatizasem puternic cu arhitectul, francezul Auguste de Montferrand, care, după ce trudise mai bine de 40 de ani la ridicarea catedralei (1816-1858), (more…)


Posted in Prin lume, Rusia by with 6 comments.

Catedrala Hristos Însângerat şi povestea ultimului mare ţar

sant petersburg - catedraleN-aş zice că la Sankt Petersburg am pornit la vânătoare de catedrale. Despre Catedrala Sf. Petru şi Pavel povestim cu altă ocazie, la Smolnîi nici n-am mai fost, după ore bune de bezmeticit pe străzi m-au lăsat cheful şi picioarele în drum spre ea, la Sf. Isaac am ajuns mai degrabă obligat-forţat, (more…)


Posted in Prin lume, Rusia by with 6 comments.

O croazieră pe Neva. Şi încă una.

croaziera NevaNu ştiu dacă e sau nu e un clişeu, dar atunci când ajungi într-un oraş ridicat pe ape, te dai cu barca. Nu contează dacă pe oraş îl cheamă Veneţia, Stockholm, Amsterdam, Suzhou sau Bangkok. Te dai cu barca şi punct. Valabil şi pentru Sankt Petersburg. Chiar în două rânduri. (more…)


Posted in Prin lume, Rusia by with 9 comments.

Weekend fără ghiocei

Albota-Rau SaduluiAm plimbat ieri, sâmbătă, toată ziua aparatul foto după mine, doar doar oi întâlni, altundeva decât în curţile sibienilor sau în coşurile florăreselor, vreun ghiocel rătăcit. Nu mi s-a arătat. Dar, dacă tot l-am plimbat, trebuia pus şi la treabă, totuşi. El, aparatul. (more…)


Posted in Prin tara, Sibiu si imprejurimi by with 10 comments.

Despre Ermitaj, cu sentimente amestecate

ermitajDezamăgire? Nu! Nu-i asta. Nu prea ai cum să te declari dezamăgit de un loc în care se întâlnesc Petru cel Mare, Leonardo da Vinci, Rembrandt, Rodin şi Picasso. În schimb frustrare, frustrare da, cu grămada! O frustrare instalată a priori. (more…)


Posted in Prin lume, Rusia by with 4 comments.

Măgura Cisnădiei – Pe-un picior de plai, pe-o gură de rai …

Magura CisnadieiDuminica aceea cu mult roz şi inimioare fără număr (14.02.2016) s-a abătut asupra Sibiului cu o porţie de vreme splendidă. Nu chiar de la început, dimineaţa se strânseseră norii, parcă nu mai eram atât de nerăbdătoare să pornesc pe coclauri. Bine că nu m-am răzgândit! (more…)


Posted in Muntii Cindrel, Prin Carpati, Prin tara, Sibiu si imprejurimi by with 8 comments.

Sankt Petersburg. Locuri.

moikaLocuri. Trei la număr. Nu sunt dintre cele mai celebre, probabil nici dintre cele mai spectaculoase, sunt însă acele trei locuri care îmi fac stomacul să se strângă ghem. De dor. (more…)


Posted in Prin lume, Rusia by with 8 comments.