La pas prin Pesta imperială

Biserica Sf. StefanDupă ce-am părăsit Cartierul Evreiesc, mi-am băut limonada şi cafeaua, am hotărât că prea multă disciplină strică. Nu trecuse nici jumătate de zi şi eu aveam deja la activ două muzee şi cumulat vreo oră de stat cu ochii îngropaţi în hartă. (more…)


Posted in Prin lume, Ungaria by with no comments yet.

Încă toamnă

toamna2015E încă toamnă, da. Ştiu că ştiţi. Voiam doar să împărtăşesc câteva imagini. Şi o descoperire. Nu mi-am dat seama până acum că la Grădina Zoologică din Sibiu e plin de zade (larice) pe marginea lacului. Am o scuză bună, e adevărat. N-am mai fost la zoo de mai bine de 20 de ani. (more…)


Posted in Prin tara, Sibiu si imprejurimi by with 2 comments.

În fine, Budapesta

Budapesta - SinagogaDupă ce ne-am plimbat prin Moscova anului 2013, ar cam fi cazul să revenim în prezent. În anul de graţie 2015 adică. Se făcea că trecuse vara şi că după trei săptămâni de ace chinezeşti înfipte zilnic în mine trăiam cu impresia că am scăpat pe termen lung de durerile de spate. (more…)


Posted in Prin lume, Ungaria by with 4 comments.

Moscova, la final

croaziera moscovaDupă trei zile petrecute în capitala Rusiei puteam să jur că nu-mi place Moscova. Per global, zic. Punctual da. Eram cel mai fericit om de pe pământ fiindcă avusesem ocazia să văd Kremlinul, muzeele moscovite mi-au produs adevărate epifanii. (more…)


Posted in Prin lume, Rusia by with 2 comments.

Toamnă, Cozia, pădure, culoare, cascadă

Cozia toamnaMă enervează formatul în care îmi public postările. Poză siglă la început, apoi nişte text, fotografii, eventual iar text, iar galerie de imagini. Textul mă enervează. Aş fi vrut să fie o postare fără cuvinte şi tocmai formatul ăsta nu mă lasă. Trebuie să umplu cu ceva spaţiul dintre siglă şi restul fotografiilor, altfel arată ca naiba. (more…)


Posted in Muntii Cozia, Prin Carpati by with 4 comments.

Moscova – Două catedrale, o singură ploaie

Vasili BlajeniiMai întâi gigantica Catedrală a Mântuitorului (sau Catedrala Hristos Mântuitorul), cea mai înaltă biserică ortodoxă din lume (103 m). Încă. Acest Taipei 101 al ortodoxiei urmează a fi detronat în cel mai scurt timp de un soi de Burj Khalifa al bisericilor răsăritene. BOR nu doarme! (more…)


Posted in Prin lume, Rusia by with 2 comments.

Borşa (3) – Cu ghezeşul pe Valea Vaserului

mocanita maramuresHabar n-am cât o fi de etic ca pe de o parte să te lamentezi că frumuseţile patriei nu sunt promovate iar pe de altă parte să strâmbi din nas la o chestie turistică în cazul căreia marketing-ul funcţionează brici. (more…)


Posted in Maramures, Muntii Maramuresului, Prin Carpati, Prin tara by with 6 comments.

Galeria Tretiakov şi sufletul rusesc

Galeria TretiakovDisclaimer: Nu e obligatoriu ca opiniile exprimate mai jos să dea pe-afară de prea multă pertinenţă. E chiar improbabil. Sunt părerile şi gusturile mele, atât. Valabil de altfel pentru întreg blogul.

*** (more…)


Posted in Prin lume, Rusia by with 5 comments.

Kremlinul lui Ivan cel Groaznic. Scurt recurs la istorie.

KremlinCu Ivan cel Groaznic (1530-1584) mi-am bătut destul de intens capul, cu mult înainte de de a ajunge să calc prin locuri bătute de primul ţar încoronat al Rusiei cu aproape jumătate de mileniu în urmă. Îi regăseam mereu numele în topurile (more…)


Posted in Prin lume, Rusia by with 7 comments.

Borşa (2) – Semi-leneveală la Cascada Cailor şi Lacul Ştiol. Şi un fel de aniversare.

Lacul StiolParam pam pam! Na că am ajuns şi la postarea cu numărul 100 şi nu mi-a luat nici măcar doi ani întregi :)). Mare lucru nu s-a schimbat, în continuare n-am nicio treabă cu blogging-ul sau cu blogosfera, cont de facebook tot nu mi-am făcut şi nici nu mă mănâncă să-mi fac. (more…)


Posted in Maramures, Muntii Rodnei, Prin Carpati, Prin tara by with 12 comments.