Poteca de pământ. Şi pauză.

paltiPe la sfârşitul lui august făcusem o obsesie pentru poteca de pământ. Nu orice potecă, ci una îngustă şi întunecată, moale şi elastică, fără urmă de piatră, cu muşchi şi licheni pe care să calci ca pe perne. Lungă şi dreaptă, despicând o pădure de brazi care n-au cunoscut ciuperca patogenă. Şi nici gândacul de scoarţă. (more…)


Posted in Muntii Cindrel, Prin Carpati by with 5 comments.

Prin Stare Mesto, oraşul vechi al Pragăi

stare-mestoSă trecem Vltava, zic! Era şi cazul, după ce timp de şase postări v-am ţinut pe loc pe malul stâng al râului. Apropo de Vltava, parcă mai dragă mi-e denumirea nemţească, Moldau, Moldova mai pe româneşte (Moldova noastră, că pe Republica de peste Prut o cheamă Moldawien în germană). (more…)


Posted in Cehia, Prin lume by with 4 comments.

Balcic: Cuibul Liniştit

castel-balcicOricât ar încerca cineva să mă convingă de contrariu, părerea mea e de neclintit: e naşpa rău să fii regină. O fi poate mişto să fii regina magiei albe sau regina manelelor ori regina verzei murate, habar n-am, dar să fii regină din aia cu ţară, palate, castele, supuşi şi băgători de seamă sucks big time! (more…)


Posted in Bulgaria, Prin lume by with 8 comments.

Praga: Pe scurt, din Mala Strana

zidul-lennonNu voi scrie prea multe despre Malá Strana (Oraşul de Jos). Şi nu pentru că nu mi-a plăcut. Am fost atât de fermecată de străduţele cartierului de sub cetate, cândva oraş de sine stătător (Civitas Minor Pragensis), încât am senzaţia că pe alocuri am uitat de mine 🙂 (more…)


Posted in Cehia, Prin lume by with 6 comments.

Despre cum (iar) nu mi-am împlinit un vis. Şi despre ploaie, normal.

Lacul CapraContinuare de aici.

Dimineaţa mi-am adunat bocancii de pe balcon fix la fel cum îi lăsasem în seara de dinainte: mustind de apă. Iar Şaua Caprei am urcat-o fix la fel cum o coborâsem cu o zi în urmă: ca pişatul boului. Cu spatele pe jumătate înţepenit, cu genunchi de mămăligă şi cu zero chef. (more…)


Posted in Muntii Fagaras, Prin Carpati by with 8 comments.

Şi afară (pe crestele Făgăraşilor adică) plouă, plouă

VanatareaPovestea noastră începe acum fix 18 (optsprezece) ani. Se făcea că trei ameţiţi care-şi ziceau montaniarzi – sinistrul „munţoman” cred că nu fusese încă inventat – coborau în silă, pe înserat, din Şaua Paltinului spre Căldarea Bâlii. Boscorodea fiecare în legea lui, cocoşat sub greutatea propriului rucsac (more…)


Posted in Muntii Fagaras, Prin Carpati by with 6 comments.

Praga: Minunata stradă Nerudova

NerudovaPe Nerudova am ajuns pentru prima oară la puţin timp după ce aterizasem la Praga. N-a fost cea mai fericită întâlnire. Mă durea rău spatele după contorsionismul din avion, trebuia să mai pierd câteva ore bune până să intru în posesia camerei de hotel şi să pot face câteva exerciţii de kineto. (more…)


Posted in Cehia, Prin lume by with 4 comments.

Pierdută în Cetatea Pragăi

Hrad Praga1Chiar nu ştiu cum aş putea aborda în scris Castelul Pragăi (Pražský hrad). Nici la faţa locului n-am ştiut cum s-o fac. M-am lăsat copleşită de aglomeraţie, am lăsat-o să mă paralizeze şi să-mi absoarbă toată energia, de parcă mi-aş fi petrecut întreaga viaţă de până atunci în sălbăticie, (more…)


Posted in Cehia, Prin lume by with 4 comments.

Zi clasică de Bulgaria: Kaliakra, Bolata, Dalboka

KaliakraŢin minte că atunci când am ajuns prima oară la Capul Kaliakra, în vara lui 2005, m-a încercat un oarecare sentiment de ciudă în timp ce priveam fascinată cum calcarele multicolore se înalţă abrupt din apele mării. O dată în istorie am încercat şi noi, românii, să ne jucăm de-a uzurpatorii, iar minunea n-a ţinut nici măcar 30 de ani. (more…)


Posted in Bulgaria, Prin lume by with 2 comments.

Roz de Făgăraşi

Roz de FagarasiLong story short: Pe la mijlocul lui iunie (17.06.2016), după o săptămână mai neagră decât păcura, tăciunele şi iadul la un loc, am pornit în căutarea rozului. L-am găsit în apropierea Ferestrei Mari a Sâmbetei. Planul iniţial era altul, dar m-am trezit în dimineaţa plecării că traseul din capul meu, (more…)


Posted in Muntii Fagaras, Prin Carpati by with 2 comments.