Amsterdam ca bonus (2)

amsterdam2Revenită cu picioarele pe pământ după mini-croaziera pe canale, am început să simt cum se învârte (el, pământul) cu mine. Oboseala. Atunci şi acolo, după trei săptămâni petrecute prin patru ţări din America de Sud, nouă decolări şi, din fericire aş spune, tot nouă aterizări, (more…)


Posted in Olanda, Prin lume by with 2 comments.

Amsterdam ca bonus (1)

AmsterdamA trecut şi vacanţa mea thailandeză. Capul meu a devenit un teren propice culturii de varză, trăiesc oarecum cu sentimentul că m-am dus bou şi m-am întors vacă, aşa că, până mi se vor mai aşeza gândurile, senzaţiile şi impresiile (sper cel puţin că se va întâmpla şi asta la un moment dat) (more…)


Posted in Olanda, Prin lume by with 2 comments.

Să vină primăvara!

prejbaPlec în vacanţă! Sau, cum se spune, plec un pic tai-tai. Mai exact Thai :). Trecând peste faptul că sunt 36°C la Bangkok, ceea ce mă face să mă întreb mai mult sau mai puţin retoric „What was I thinking?”, (more…)


Posted in Muntii Lotrului, Prin Carpati by with 4 comments.

Măgura Codlei sau cum arată o zi perfectă

maguraE duminică, 22 februarie 2015, şi, la puţine minute după ora şase (a.m., bien sur), urc în trenul de Braşov. Mă chinuie degetele piciorului drept – sechele ale unor degerături mai vechi – iar căldura insuportabilă din tren nu face decât să-mi amplifice durerea. (more…)


Posted in Muntii Persani, Prin Carpati by with 4 comments.

Pe (lângă) Transfăgărăşan

baleaMă întreba o cunoştinţă undeva prin toamnă dacă, în condiţiile traficului intens de pe Transfăgărăşan, mai există potecile marcate care te urcă per pedes de la Bâlea Cascadă (1234 m) la Bâlea Lac (2034 m) (mă rog, tu le urci de fapt, nu ele pe tine :D), respectiv dacă mai sunt practicabile. (more…)


Posted in Muntii Fagaras, Prin Carpati by with 8 comments.

Brazilia (4) – Căpăţâna de zahăr versus Statuia lui Iisus

pao de acucarMai întâi trebuie precizat un lucru. Rio de Janeiro pe ploaie nu e Rio de Janeiro pe soare. Cum ar spune un anumit nene, „Iarna nu-i ca vara”. Iar eu am avut parte de trei zile de ploaie aproape continuă şi de negură cât cuprinde. (more…)


Posted in Brazilia, Prin lume by with 2 comments.

Cetatea Balvanyos şi culmea Bodocului

bodocCititorule, îţi propun astăzi un mic exerciţiu de imaginaţie :). Încearcă rogu-te să-ţi închipui că te afli pe bancheta din spate a unui taxi, în inima ţinutului secuiesc. Şoferul, om la vreo 60 de ani, tace. (more…)


Posted in Masivul Ciomat-Puturosu, Muntii Bodoc, Prin Carpati by with 2 comments.

Brazilia (3) – Repere rioreze. Sau rioriene? Sau carioca?

rio - orasul vechiSă-mi fie iertat dacă azi am chef de inventat cuvinte. Şi că, mergând pe principiul „Eu când vreau să fluier, fluier”, tocmai am făcut-o. Încă din titlu. În altă ordine de idei, să mă ierte şi toţi acei care văd în Rio de Janeiro un fel de pământ al făgăduinţei, (more…)


Posted in Brazilia, Prin lume by with 3 comments.

Brazilia (2) – Rio de Janeiro. Eseu aberant despre frică

Rio -CopacabanaN-am scris încă nimic şi deja mă aflu într-o fundătură. Nu ştiu unde să încadrez frica: în categoria sentimentelor sau în cea a senzaţiilor? În fine, până mă va lămuri cineva mai prieten cu limba română şi/sau cu psihologia decât mine, hai să-i spunem stare. Acum că i-am spus stare, să începem cu concluzia: (more…)


Posted in Brazilia, Prin lume by with 6 comments.

Turistă cu treabă prin Braşov

brasovZilele astea mi-am amintit de un fel de prolog la periplul meu sud-american despre care tot scriu şi tot scriu cu ceva întreruperi de mai bine de un an încoace. Dintre cele patru ţări în care am călcat, singura pentru care noi, românii, avem nevoie de viză turistică e Bolivia (more…)


Posted in Prin tara, Tara Barsei, Transilvania by with 2 comments.