Iezerul Mare al Cindrelului

iezerul mareAveam de dat o restanţă încă din primăvară. Scriam atunci despre tentativa de a ajunge la Iezerele Cindrelului pe zăpadă, zădărnicită de ora la care ultimul autobuz coboară din Păltiniş. Apoi, îmi exprimam speranţa că voi ajunge acolo în iunie, când muntele îmbracă rozul rhododendronului. (more…)


Posted in Muntii Cindrel, Prin Carpati by with 2 comments.

Argentina (4) – Despre zei, neveste de preşedinţi, popi siniştri şi cartofi necomestibili

buenos airesToarnă în continuare când părăsesc Caminito. Din fericire însă, următorul meu obiectiv e situat la doar două străzi distanţă, tot în La Boca: probabil cea mai mare bombonieră din lume, “La Bombonera”, aşa cum e alintat Estadio Alberto J. Armando, (more…)


Posted in Argentina, Prin lume by with 4 comments.

Argentina (3) – Caminito, un kitsch absolut adorabil

tangoMă trezesc fără ceas. E una dintre acele zile pe care le ador într-un circuit, în care mă trezesc dimineaţa şi urmează să adorm seara în acelaşi pat. Iar timpul care se scurge între cele două momente e doar al meu. Grupul a plecat spre pampas să viziteze o hacienda, (more…)


Posted in Argentina, Prin lume by with 8 comments.

2 x toamnă la Sibiu

DumbravaDouă zile total diferite, aceeaşi toamnă. Mai întâi o zi mohorâtă de octombrie, cu puţine grade în termometru, cu rachiu de pere în locul eternei beri, în Muzeul Satului (mă rog, oficial „Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA”), (more…)


Posted in Prin tara, Sibiu si imprejurimi by with 6 comments.

Stâncăriile Beţelului

betelExistă nenumărate poteci de munte de care îmi amintesc cu plăcere sau pe care, în lipsă de amintiri, îmi doresc să le străbat cândva. Există apoi numeroase poteci de munte în care sper să revin mai devreme sau mai târziu. Pot enumera însă pe degete traseele pe care le iubesc. (more…)


Posted in Muntii Lotrului, Prin Carpati by with 4 comments.

Argentina (2) – Toate mi se-ntâmplă numai mie…

Puerto MaderoSimt un ghiont puternic în spate şi în secunda doi mă trezesc întinsă pe caldarâm. Nici până în ziua de azi nu ştiu cine a fost responsabil de ghiont. Probabil că vreun grăbit. La fel de probabil însă (more…)


Posted in Argentina, Prin lume by with 6 comments.

Argentina (1) – Buenos Aires: Dragoste la prima vedere? Nu prea!

JacarandaCând, după despărţirea aproape dureroasă de zona andină şi un zbor parcă nesfârşit deasupra pampasului, aterizăm la Buenos Aires în jurul prânzului, mi-e atât de rău încât abia mă pot ţine pe picioare. (more…)


Posted in Argentina, Prin lume by with 5 comments.

Sfârşit de vară în Parâng

parangChiar nu ştiu cum a trecut vara asta. Adică ştiu. Toată luna iunie şi încă o decadă din iulie am fost femeia perfectă, adică mută, aşa cum scriam şi aici. Apoi furtuni. Câte-o ieşire scurtă, mai o criză de stomac, iar ploaie. În plus, la mine se aplică cu sfinţenie regula conform căreia atunci când am timp n-am bani. Şi invers. (more…)


Posted in Muntii Parang, Prin Carpati by with 4 comments.

Vizită de gradul zero :)

IMG_2875Acum vreo două ore tocmai făcusem un popas acasă pentru a mă înarma cu o găleată de cafea, elixirul vieţii pentru unii ca mine. La un moment dat, cum aveam geamul deschis către curte, aud nişte zgomote. Într-o primă fază am crezut că e pisica vecinilor (more…)


Posted in Prin tara, Sibiu si imprejurimi by with 13 comments.

Antalya – Final de poveste (şi de vacanţă)

antalyaAtunci când spui Antalya, te gândeşti în principiu la hoteluri de lux, la plajă, mare, piscină, huzur în stil mare, ghiftuială în regim de All Inclusive. La vacanţă cu alte cuvinte.  E adevărat că mi s-ar potrivi o astfel de vacanţă puţin spre deloc, dar vreo două zile tot aş fi zăcut pe un şezlong la umbră, (more…)


Posted in Prin lume, Turcia by with 4 comments.