Moscova, cu bune şi cu rele

MaiakovskaiaM-am dat cu ruşii, urmând modelul înaintaşilor. Pe 23 august adică. Acum doi ani. Cred totuşi că la mine doza de entuziasm a fost ceva mai mare. Mai ales că sunt un pic rusofilă. Nu secerofilă şi ciocanofilă, să ne înţelegem, rusofilă. (more…)


Posted in Prin lume, Rusia by with 1 comment.

Muzeul de icoane pe sticlă de la Sibiel

SibielMuzeul Preot Zosim Oancea din Sibiel are cumva darul de a gâdila orgoliul naţional şi a-l face să se înfoaie. Poate că n-ai habar unde să-l cauţi pe hartă,  posibil să n-ai nici cea mai vagă idee cu ce se mănâncă, însă sigur sigur ai auzit sau ai citit pe undeva că cea mai mare (more…)


Posted in Prin tara, Sibiu si imprejurimi by with 2 comments.

Thailanda (11) – Pattaya. Aceeaşi.

Pattaya2Într-o seară am fost la cabaret. Şi nu la orice cabaret, ci la „the best show in Pattaya”. Cel puţin aşa umblă vorba-n târg. Da, la Alcazar Cabaret Show cel world-famous am fost. Nu se zice chiar degeaba că în Thailanda cele mai frumoase femei sunt bărbaţi. (more…)


Posted in Prin lume, Thailanda by with 2 comments.

Thailanda (10) – Pattaya

pattaya1După ce, dintr-un impuls de moment, m-am dus şi m-am înscris pentru circuitul din Thailanda, mai că-mi venea să-mi dau două palme. Şi câţiva pumni bonus. Adică totuşi, ce dracu fac eu la Pattaya cinci zile? La plajă nu stau, (more…)


Posted in Prin lume, Thailanda by with 4 comments.

Excursie la Letea. Mda.

Delta3Mă tot întreb de ce n-oi fi în stare să leg o postare cât de cât de Doamne-ajută despre Delta Dunării. M-oi fi obişnuit să fiu personajul principal în poveştile mele, ăla care face şi drege (şi nu, al doilea nume al meu nu e Narcisa :D), iar acum am fost redusă la statutul de simplu spectator legat de mâini (more…)


Posted in Dobrogea, Prin tara by with 4 comments.

Tură faină, amintiri dragi: Lacul Avrig

Lacul AvrigN-am mai fost cu Marius pe munte de … nici nu mai ştiu de când. Să tot fie vreo şase, poate şapte ani de-atunci. Nu s-a întâmplat nimic spectaculos, nu ne-am înjurat, nu ne-am dat în cap, aşa a fost să fie. Bine, îl mai înjuram eu în gând atunci când mă alerga pe cărări de ziceai că îl muşcă ursoaica de fund, (more…)


Posted in Muntii Fagaras, Prin Carpati by with 6 comments.

În Cindrel, în căutarea rhododendronului

Rhododendron-cindrelAu trecut trei luni de când am scris ultimul jurnal de munte iar până şi pe ăla l-am scris din amintiri. În realitate, ultima oară cel mai recent dădusem ochii cu Măria Sa, Muntele, la începutul ultimei decade din februarie, atunci când „cuceream”, după un traseu surprinzător de spectaculos, Măgura Codlei. (more…)


Posted in Muntii Cindrel, Prin Carpati by with 2 comments.

Thailanda (9) – Koh Larn: Să mă duc, să nu mă duc?

Koh LarnSă mă duc, să nu mă duc? Asta-i întrebarea! Am ajuns la Pattaya, oraşul-staţiune de pe coasta Pacificului, şi realizez că o vizită pe insula Koh Larn, aşa-zisa Insulă de Corali, ar fi cam singura şansă de a vedea cu ochii mei nişte ape turcoaz şi nişte nisip alb şi fin ca-n reclame. (more…)


Posted in Prin lume, Thailanda by with 2 comments.

Mirajul Deltei la primele ore ale dimineţii

Delta2Am încercat, jur că am încercat! Am scris, am şters, am scris, am şters. Chiar am vrut să vă surprind cu o postare frumoasă, înţesată de metafore şi epitete, plină de poezie. Nu-mi iese şi gata! Cu cât mă îndârjesc mai tare, cu atât mă simt mai ridicolă. Deci pas. (more…)


Posted in Dobrogea, Prin tara by with 6 comments.

(Aproape) nimic despre Deltă!

Delta1Disclaimer: Având în vedere că e prima oară când menţionez numele unor agenţii de turism într-o postare, se impun următoarele precizări: toate călătoriile, excursiile, drumeţiile mele se întâmplă strict pe banii mei proprii, (more…)


Posted in Dobrogea, Prin tara by with 10 comments.