Un fel de update :)

veverita-bisMai ţine minte cineva postarea asta? Mă lăudam cu ceea ce credeam eu atunci că nu e decât o vizită izolată. Ei bine, şapte luni mai târziu pot afirma cu mândrie, mai săracă cu peste o găleată şi jumătate de nuci: Habemus Veveriţam! :))) (more…)


Posted in Prin tara, Sibiu si imprejurimi by with 2 comments.

La plimbare pe dealurile Răşinariului

RasinariUn fel de back to basics în ultima duminică de aprilie, venit la pachet cu un soi de revelaţie: dacă după atâta colindat „peste mări şi ţări” mă mai pot bucura ca un copil de o simplă plimbare de 2-3 ore prin verde, înseamnă că totuşi ceva ceva încă funcţionează cum trebuie (more…)


Posted in Prin tara, Sibiu si imprejurimi by with 4 comments.

Thailanda (6) – Phra Pathom Chedi

Phra pathomAşa-i că vă era dor de-un templu buddhist? Am ştiut eu! :)) Şi, dacă tot se pare că ne-am tâmpit de cap în goana după nemaivăzut şi nemaiauzit, după „cel mai” şi „cea mai”, iată că şi templul nostru de azi este un „cel mai”, de fapt mai degrabă o „cea mai”, (more…)


Posted in Prin lume, Thailanda by with 2 comments.

Thailanda (5) – Piaţa plutitoare Damnoen Saduak

piata plutitoareAr fi fost păcat să ajung la Bangkok şi să nu vizitez una dintre pieţele plutitoare din împrejurimi. Am fost în Ratchaburi  la Damnoen Saduak, cea mai cunoscută şi, desigur, cea mai turistică dintre ele. Ar mai fi câteva, Amphawa, Bang Khu Wiang, Bang Nam Pheung, Taling Chan, (more…)


Posted in Prin lume, Thailanda by with 2 comments.

În vizită la Iulia şi Carolina. Alba Iulia. Alba Carolina.

Alba IuliaAnul trecut, la sfârşit de aprilie, reuşeam într-un glorios final, după nenumărate amânări, să ajung la Alba Iulia într-o duminică însorită şi să mă plimb în voie prin cetate, pentru prima dată de la marea renovare încoace. (more…)


Posted in Prin tara, Transilvania by with 2 comments.

Thailanda (4) – Să…

WAT ARUNSă te urci într-o barcă şi ea să-şi înceapă alunecarea lină pe canalele înguste şi întortocheate ale Chao Phraya. Să pierzi noţiunea timpului şi a spaţiului fixând apele tulburi ale râului şi să tresari când în raza ta vizuală apare câte o şopârlă de apă aducând mai degrabă a (pui de) crocodil. (more…)


Posted in Prin lume, Thailanda by with 2 comments.

Râpa Roşie în culori de primăvară

Rapa RosieMi-era dor de Râpa Roşie, dor care începuse să îmbrace forme acute după zborul de anul trecut peste întinderile Cappadociei. S-a întâmplat să-mi ostoiesc dorul abia acum, în cea de-a doua zi de Paşte. Şi s-a mai întâmplat să fie prima zi din an (more…)


Posted in Prin tara, Transilvania by with 4 comments.

Thailanda (3) – Temple, temple

wat phoNu prea am vreo treabă cu buddhismul. Adică na, mi-a mai trecut pe lângă ureche sau prin faţa ochilor una alta cu/despre Siddharta Gautama, copacul bodhi, iluminarea, alea, dar trebuie să recunosc că mi-am bătut capul mai intens cu acele religii pe care mai devreme sau mai târziu (more…)


Posted in Prin lume, Thailanda by with 2 comments.

În Hăşmaş, printre stropi de ploaie

HasmasN-aş spune că intru în categoria ghinioniştilor de profesie, mi se întâmplă totuşi, la fel ca oricărui om probabil, să mai am parte şi de ghinioane. Cum s-a întâmplat weekend-ul trecut, cu munte programat încă dinainte să plec în Thailanda. La Sibiu abia dacă reuşea termometrul să ajungă la 5 grade, (more…)


Posted in Muntii Hasmas, Prin Carpati by with 2 comments.

Thailanda (2) – Un zâmbet, o floare

bangkok-floriSe spune despre Thailanda că e ţara zâmbetului. Că există nu ştiu câte feluri de zâmbete doar de către localnici înţelese, adaptate oricărei situaţii de viaţă. Trebuie să recunosc că am rămas puţin dezamăgită. (more…)


Posted in Prin lume, Thailanda by with 2 comments.