Cappadocia, flirtul lui Dumnezeu cu suprarealismul

cappadocia1N-am idee dacă Salvador Dali a ajuns vreodată în Cappadocia. Cu atât mai puţin ştiu dacă, oscilând o viaţă întreagă între ateism şi concepţii mistice, Dali a avut şi momente în care să îmbrăţişeze teoria creaţionistă. Ce ştiu însă sigur e că, dacă Dali ar fi cunoscut Cappadocia şi ar fi crezut în creaţionism, (more…)


Posted in Prin lume, Turcia by with 4 comments.

Izvorul Mureşului, Izvorul Oltului

giurgeuO tură din care n-am înţeles nimic! Da’ nimic :)). Ceea ce nu înseamnă însă că nu mi-a plăcut sau că nu recomand traseele, din contră. Zona e mai mult decât pitorească, parcă nici defrişările nu m-au băgat în depresie în halul în care au făcut-o prin alte locuri din ungurime, (more…)


Posted in Muntii Giurgeu, Prin Carpati by with 2 comments.

Ankara, sub semnul lui Atatürk

ankaraAm văzut foarte puţin din Ankara şi într-o oarecare măsură îmi fac un reproş din asta. E adevărat că am avut o singură seară la dispoziţie, că înnoptarea la Ankara era gândită mai degrabă ca o staţie intermediară între Instanbul şi Cappadocia, că eram destul de obosită după mai bine (more…)


Posted in Prin lume, Turcia by with 4 comments.

Cetatea Cisnădioara

cisnadioaraMă enervează o chestie la mine. Bine, mă enervează multe chestii, dar, cum nu am de gând să fac un top al celor mai enervante 10 defecte personale, v-o spun doar pe asta: am în imediata apropiere o grămadă de locuri speciale, încărcate de istorie, pentru care (more…)


Posted in Prin tara, Sibiu si imprejurimi by with 2 comments.

De capul meu prin Istanbul (continuare)

istanbul3Ies din încântătoarea Kücük Ayasofya şi habar n-am încotro să o apuc. Pe de o parte parcă nu mi-aş petrece ziua gonind din obiectiv în obiectiv, pe de altă parte mă gândesc că totuşi n-ar strica o încercare de a vizita Muzeului de Arheologie. Mi-ar plăcea ce-i drept să văd şi eu sarcofagul lui Alexandru cel Mare, chiar dacă de fapt nu-i tocmai al lui Alexandru cel Mare, (more…)


Posted in Prin lume, Turcia by with 2 comments.

De capul meu prin Istanbul

IMG_1775Nici măcar nu mi-am pus ceasul să sune. Când o fi să mă trezesc, mă trezesc. Mă aşteptam ca momentul cu pricina să se producă undeva după ora nouă, mai ales că avusesem parte în ultima noapte la hostelul din Otopeni de vreo două ore şi jumătate de somn, agitat şi ăla, în timpul căruia nu visasem altceva decât că am pierdut avionul. (more…)


Posted in Prin lume, Turcia by with 2 comments.

Dor de Făgăraşi

serbotaM-am trezit azi dimineaţă cu dor de Făgăraşi. În primul rând îmi veţi spune că nu e corect Făgăraşi, ci Munţii Făgăraş sau Făgăraşului. Aşa, şi? Eu tot Făgăraşi le spun. În al doilea rând veţi zice bine, şi cin’ te ţine? Păi în principiu nu mă ţine/reţine nimeni dar, şi de-aş pleca astăzi înspre ei, tot nu mi-aş ostoi dorul. (more…)


Posted in Muntii Fagaras, Prin Carpati by with 4 comments.

De neratat în Istanbul: croaziera pe Bosfor

bosforOrişicât farmec ar avea Istanbulul – şi are har Domnului destul, oricât de mult ai iubi tumultul perpetuu de pe străzile oraşului, oricât te-ar fascina culorile vii şi aroma puternică de mirodenii, vine o vreme când simţi că te sufoci şi că-i vei aplica LCM-ul (pentru necunoscători: lovituri cauzatoare de moarte :d) (more…)


Posted in Prin lume, Turcia by with 6 comments.

Istanbul, revederea mult așteptată

IMG_1604Gata, am revenit! Argentina va trebui să mai aştepte un pic (scuze, Tania, vine și Maradona în curând :))) şi să facă loc povestirilor „la cald” din ultima mea escapadă, încheiată abia acum trei zile. Deci, dacă iniţial pe primul meu concediu din acest an – îi spun primul pentru că speranţa moare ultima iar eu trag nădejde că va urma la un moment dat şi un al doilea – scria Croaţia, (more…)


Posted in Prin lume, Turcia by with 4 comments.

Bolivia (4) – La Paz, o capitală charismatică

La PazCu siguranţă există pe lumea asta nenumărate oraşe mult mai îngrijite şi mai curate decât La Paz, cu o arhitectură mult mai spectaculoasă, parcuri şi grădini mai încântătoare, monumente istorice mai impresionante, dar, totuşi, mie una mi-a căzut cu tronc oraşul ăsta. (more…)


Posted in Bolivia, Prin lume by with 2 comments.