Brazilia (3) – Repere rioreze. Sau rioriene? Sau carioca?

rio - orasul vechiSă-mi fie iertat dacă azi am chef de inventat cuvinte. Şi că, mergând pe principiul „Eu când vreau să fluier, fluier”, tocmai am făcut-o. Încă din titlu. În altă ordine de idei, să mă ierte şi toţi acei care văd în Rio de Janeiro un fel de pământ al făgăduinţei, (more…)


Posted in Brazilia, Prin lume by with 3 comments.

Brazilia (2) – Rio de Janeiro. Eseu aberant despre frică

Rio -CopacabanaN-am scris încă nimic şi deja mă aflu într-o fundătură. Nu ştiu unde să încadrez frica: în categoria sentimentelor sau în cea a senzaţiilor? În fine, până mă va lămuri cineva mai prieten cu limba română şi/sau cu psihologia decât mine, hai să-i spunem stare. Acum că i-am spus stare, să începem cu concluzia: (more…)


Posted in Brazilia, Prin lume by with 6 comments.

Turistă cu treabă prin Braşov

brasovZilele astea mi-am amintit de un fel de prolog la periplul meu sud-american despre care tot scriu şi tot scriu cu ceva întreruperi de mai bine de un an încoace. Dintre cele patru ţări în care am călcat, singura pentru care noi, românii, avem nevoie de viză turistică e Bolivia (more…)


Posted in Prin tara, Tara Barsei, Transilvania by with 2 comments.

Brazilia (1) – Poor Niagara :)

Iguazu-BraziliaPoor Niagara! Asta ar fi exclamat Eleanor Roosevelt, Primă Doamnă a Statelor Unite, asistând la frenezia apelor dezlănţuite de la Iguazu. Nu ştiu cât e adevăr şi cât e mit în povestea asta (aş arunca cu ouă stricate după doamna Carmen dacă şi-ar permite să exclame (more…)


Posted in Brazilia, Prin lume by with 4 comments.

Plimbăreli de decembrie

gaujoaraDeci a mai trecut un an. N-am chef nici de analize, nici de retrospective, nici de wishlist-uri şi nici de făcut planuri măreţe pentru 2015. Am doar chef să-mi fie lene. Şi chiar îmi este. Aşa că pe scurt: (more…)


Posted in Muntii Cindrel, Prin Carpati, Prin tara, Sibiu si imprejurimi by with 6 comments.

Argentina (5) – Iguazu, Iguazu, Iguazuuuuuu!!!

Iguazu-ArgentinaPloua infernal şi eu nu mă iubeam prin mansarde. Aveam alte treburi. Mult mai importante. Se făcea că străbăteam jungla într-un fel de mocăniţă, Tren Ecologico de la Selva. Apoi se făcea că trenul oprea într-o mică gară, Estacion Garganta del Diablo, (more…)


Posted in Argentina, Prin lume by with 4 comments.

Iezerul Mare al Cindrelului

iezerul mareAveam de dat o restanţă încă din primăvară. Scriam atunci despre tentativa de a ajunge la Iezerele Cindrelului pe zăpadă, zădărnicită de ora la care ultimul autobuz coboară din Păltiniş. Apoi, îmi exprimam speranţa că voi ajunge acolo în iunie, când muntele îmbracă rozul rhododendronului. (more…)


Posted in Muntii Cindrel, Prin Carpati by with 6 comments.

Argentina (4) – Despre zei, neveste de preşedinţi, popi siniştri şi cartofi necomestibili

buenos airesToarnă în continuare când părăsesc Caminito. Din fericire însă, următorul meu obiectiv e situat la doar două străzi distanţă, tot în La Boca: probabil cea mai mare bombonieră din lume, “La Bombonera”, aşa cum e alintat Estadio Alberto J. Armando, (more…)


Posted in Argentina, Prin lume by with 4 comments.

Argentina (3) – Caminito, un kitsch absolut adorabil

tangoMă trezesc fără ceas. E una dintre acele zile pe care le ador într-un circuit, în care mă trezesc dimineaţa şi urmează să adorm seara în acelaşi pat. Iar timpul care se scurge între cele două momente e doar al meu. Grupul a plecat spre pampas să viziteze o hacienda, (more…)


Posted in Argentina, Prin lume by with 8 comments.

2 x toamnă la Sibiu

DumbravaDouă zile total diferite, aceeaşi toamnă. Mai întâi o zi mohorâtă de octombrie, cu puţine grade în termometru, cu rachiu de pere în locul eternei beri, în Muzeul Satului (mă rog, oficial „Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA”), (more…)


Posted in Prin tara, Sibiu si imprejurimi by with 6 comments.