Pamukkale – Revelaţii şi dezamăgiri (2)

pamukkaleDacă Hierapolis, anticul oraş în ruine de la care nu aşteptam mai nimic, a sfârşit prin a mă încânta, în primul rând prin teatrul roman splendid decorat şi aflat la finalul unor lucrări de restaurare fără cusur, Castelul de Bumbac, vedeta locală, mi-a lăsat mai degrabă un gust amar. La pomul lăudat … (more…)


Posted in Prin lume, Turcia by with 2 comments.

Pamukkale – Revelaţii şi dezamăgiri (1)

hierapolisPe bune acum, cine naiba se gândeşte serios la anticul Hierapolis atunci când visează/plănuieşte/se pregăteşte să ajungă la Pamukkale? Nu că aş avea acces la creierele altora, adesea se întâmplă să n-am acces nici măcar la al meu, aş fi însă tentată să bag mâna în foc că cei mai mulţi turişti au în cap bălăceala (more…)


Posted in Prin lume, Turcia by with 2 comments.

Ţeapă, n-am scăpat de apă!

papusaAtenţie! Acesta nu este o postare despre munte, ci una despre căcat frustrările mele. Jurnalul a două zile de căcat jalnice.

28.07.2014

Ora 6:50: Dăm să ieşim din camera de hotel din Câmpulung Muscel. (more…)


Posted in Muntii Iezer-Papusa, Prin Carpati by with 4 comments.

La pas prin Câmpulung

campulungLa Câmpulung Muscel am ajuns practic din întâmplare, la sfârşitul lui iulie. Aveam în plan un weekend prelungit pe munte, în Iezer-Păpuşa. Când am sunat însă la Cabana Voina pentru rezervare, ciuciu locuri. Cel puţin aşa mi s-a comunicat telefonic. Plan B? Cortul. Nu l-am mai folosit din 2009, de când am urcat ultima oară în Retezat. (more…)


Posted in Muntenia, Prin tara by with 2 comments.

Konya – Pe urmele lui Rumi

konyaJalal-al-Din Muhammad Rumi (1207-1273). Sau Mevlana/Mawlana, supranumele (în traducere „Maestrul nostru”) sub care e mai cunoscut în lumea islamică. Unul dintre cei mai mari mistici persani. Prinţul poeţilor sufi. (more…)


Posted in Prin lume, Turcia by with 2 comments.

Cappadocia – Viaţa după baloane

cappadocia2Se pare că există viaţă şi după baloane :)). Nu, scurta şedere în Cappadocia nu s-a încheiat apoteotic în aer sau măcar imediat după coborârea la sol. Şi nici nu mi-e dat să-mi fac somnul de frumuseţe după o noapte în care oficial m-am trezit undeva în jurul orei 2 iar neoficial abia dacă am reuşit să aţipesc chinuit pentru câteva momente. (more…)


Posted in Prin lume, Turcia by with 2 comments.

Trenule, maşină mică…(3) – Sighişoara cea colorată

sighisoaraDe la Rupea la Sighişoara am făcut cu trenul accelerat – mă rog, InterRegio  sau cum naiba îi spune mai nou – mai puţin de o oră. Iniţial era vorba că voi rămâne singură în Sighişoara, oraş în care păşisem o singură dată, pe când eram copil, urmând să mă întorc seara la Sibiu tot cu trenul, cu „escală” la Mediaş sau Copşa Mică. (more…)


Posted in Prin tara, Transilvania by with 5 comments.

Trenule, maşină mică… (2) – Cetatea Rupea

rupeaNu cred că există foarte mulţi oameni care vin să viziteze Cetatea Rupea fără maşină. Dacă totuşi mai sunt reprezentanţi ai acestei specii, s-ar  putea să aibă aceeaşi surpriză nu tocmai plăcută pe care am avut-o eu: Rupea nu e numai una, „e” de-a dreptul două. (more…)


Posted in Prin tara, Transilvania by with 2 comments.

Trenule, maşină mică… (1) – Racoş. Where the F**k is Racoş?

racosCe-am cu trenul? Am. E adevărat că prin ţară circul destul de des cu C.F.R.-ul, dar de regulă îl mai combin şi cu alte mijloace de transport, autocare, curse locale şi, atunci când arde (în sensul că ultimul mijloc de transport în comun la care putem apela ne lasă la mama dracului raportat la destinaţia noastră), cu taxiuri mai mult sau mai puţin oficiale. (more…)


Posted in Muntii Persani, Prin Carpati, Prin tara, Transilvania by with 4 comments.

Cappadocia – Printre sute de baloane

cappadociaAr trebui să fie o postare fără cuvinte, doar cu fotografii. Nu de alta, dar chiar nu ştiu cum aş putea descrie cu cuvintele mele senzaţiile pe care le-am trăit zburând pentru prima oară cu balonul cu aer cald. S-o dau în platitudini siropoase, „condimentate” cu epitete care mai de care, parcă n-am chef. Oricum nu mă pricep. (more…)


Posted in Prin lume, Turcia by with 8 comments.