Excursie la Letea. Mda.

Delta3Mă tot întreb de ce n-oi fi în stare să leg o postare cât de cât de Doamne-ajută despre Delta Dunării. M-oi fi obişnuit să fiu personajul principal în poveştile mele, ăla care face şi drege (şi nu, al doilea nume al meu nu e Narcisa :D), iar acum am fost redusă la statutul de simplu spectator legat de mâini (more…)


Posted in Dobrogea, Prin tara by with 4 comments.

Tură faină, amintiri dragi: Lacul Avrig

Lacul AvrigN-am mai fost cu Marius pe munte de … nici nu mai ştiu de când. Să tot fie vreo şase, poate şapte ani de-atunci. Nu s-a întâmplat nimic spectaculos, nu ne-am înjurat, nu ne-am dat în cap, aşa a fost să fie. Bine, îl mai înjuram eu în gând atunci când mă alerga pe cărări de ziceai că îl muşcă ursoaica de fund, (more…)


Posted in Muntii Fagaras, Prin Carpati by with 6 comments.

În Cindrel, în căutarea rhododendronului

Rhododendron-cindrelAu trecut trei luni de când am scris ultimul jurnal de munte iar până şi pe ăla l-am scris din amintiri. În realitate, ultima oară cel mai recent dădusem ochii cu Măria Sa, Muntele, la începutul ultimei decade din februarie, atunci când „cuceream”, după un traseu surprinzător de spectaculos, Măgura Codlei. (more…)


Posted in Muntii Cindrel, Prin Carpati by with 2 comments.

Thailanda (9) – Koh Larn: Să mă duc, să nu mă duc?

Koh LarnSă mă duc, să nu mă duc? Asta-i întrebarea! Am ajuns la Pattaya, oraşul-staţiune de pe coasta Pacificului, şi realizez că o vizită pe insula Koh Larn, aşa-zisa Insulă de Corali, ar fi cam singura şansă de a vedea cu ochii mei nişte ape turcoaz şi nişte nisip alb şi fin ca-n reclame. (more…)


Posted in Prin lume, Thailanda by with 2 comments.

Mirajul Deltei la primele ore ale dimineţii

Delta2Am încercat, jur că am încercat! Am scris, am şters, am scris, am şters. Chiar am vrut să vă surprind cu o postare frumoasă, înţesată de metafore şi epitete, plină de poezie. Nu-mi iese şi gata! Cu cât mă îndârjesc mai tare, cu atât mă simt mai ridicolă. Deci pas. (more…)


Posted in Dobrogea, Prin tara by with 6 comments.

(Aproape) nimic despre Deltă!

Delta1Disclaimer: Având în vedere că e prima oară când menţionez numele unor agenţii de turism într-o postare, se impun următoarele precizări: toate călătoriile, excursiile, drumeţiile mele se întâmplă strict pe banii mei proprii, (more…)


Posted in Dobrogea, Prin tara by with 10 comments.

Thailanda (8) – Ayutthaya sau ziua cea mai lungă (continuare)

ayutthayaIt’s official: sunt fană pietre. Îmi plac desigur diamantele, chiar dacă de iubit iubesc parcă mai tare tanzanitele şi peridotele. Mi-e plină casa de geode. Mi-s dragi deopotrivă Piatra Craiului şi Piatra Mare, Piatra Cetii şi Piatra Craivii. Aşa. Şi mă topesc după ruine. (more…)


Posted in Prin lume, Thailanda by with 2 comments.

Thailanda (7) – Ayutthaya sau ziua cea mai lungă

bang-pa-inAm ajuns în Thailanda cu un fix: Ayutthaya, vechea capitală a Siamului, cu ruinele ei trecute prin foc de sălbaticii birmanezi ai regelui Hsinbyushin. Mi-au căzut ochii întâmplător acum ceva vreme asupra unei imagini dintr-un calendar cu un cap de Buddha captiv între tentaculele unui trunchi de copac Bodhi, (more…)


Posted in Prin lume, Thailanda by with 2 comments.

Un fel de update :)

veverita-bisMai ţine minte cineva postarea asta? Mă lăudam cu ceea ce credeam eu atunci că nu e decât o vizită izolată. Ei bine, şapte luni mai târziu pot afirma cu mândrie, mai săracă cu peste o găleată şi jumătate de nuci: Habemus Veveriţam! :))) (more…)


Posted in Prin tara, Sibiu si imprejurimi by with 2 comments.

La plimbare pe dealurile Răşinariului

RasinariUn fel de back to basics în ultima duminică de aprilie, venit la pachet cu un soi de revelaţie: dacă după atâta colindat „peste mări şi ţări” mă mai pot bucura ca un copil de o simplă plimbare de 2-3 ore prin verde, înseamnă că totuşi ceva ceva încă funcţionează cum trebuie (more…)


Posted in Prin tara, Sibiu si imprejurimi by with 4 comments.